Workshops

Vraag je je als ouder wel eens het volgende af;

 • Wat kan ik doen als mijn/een kind boos, bang of verdrietig is?
 • Hoe kan ik het beste reageren in het moment van de emotie?
 • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn/een kind op een gewenste manier zijn emotie uit?
 • Hoe ga ik om met woedeaanvallen?
 • Hoe leer ik mijn kind spannende situaties aangaan?
 • Hoe leer ik mijn kind omgaan met teleurstellingen?
 • Hoe geef ik ruimte aan emoties en grenzen aan gedrag?
 • Dan is een van de workshops SOS kinderen en emoties iets voor jou!

  Introductie workshop SOS kinderen en emoties

  Deze workshop duurt 1 tot 1,5 uur en is een interactieve en inspirerende workshop voor maximaal 8 deelnemers. Op een locatie buiten KiKids (zoals scholen, kinderdagverblijven etc.) is er plek voor maximaal 15 deelnemers. Je gaat met concrete handvatten en eyeopeners naar huis.

  Klik hier voor meer informatie

  3-delige workshop SOS kinderen en emoties

  Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur en is voor ouders of professionals die met kinderen werken. Tijdens deze bijeenkomsten ga ik dieper in op de lastigste basisemoties boosheid, angst en verdriet. Dit zijn alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag zorgen en voor machteloosheid in het opvoeden. We staan ook stil bij je eigen emoties want die zijn namelijk van grote invloed op het gedrag van jouw kind.

  Klik hier voor meer informatie

  3-delige workshop SOS peuters en emoties

  Omdat een peuter een totaal andere ontwikkeling doormaakt dan een kind van bijvoorbeeld 7 of 11 jaar, met name als het gaat om emoties, is er voor ouders en professionals met kinderen in deze leeftijdsgroep een speciale workshop. Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur en is voor ouders of professionals die met peuters werken

  Klik hier voor meer informatie

  3-delige workshop SOS pubers en emoties

  Omdat een puber een totaal andere ontwikkeling doormaakt dan een peuter of een kind van bijvoorbeeld 7 jaar, met name als het gaat om emoties, is er voor ouders en professionals met kinderen in deze leeftijdsgroep een speciale workshop Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur en is voor ouders of professionals die met pubers werken.

  Klik hier voor meer informatie