Over mij

Mijn naam is Kiki van Meel en ik ben 30 jaar oud. Ik woon
samen met mijn man en 2 kinderen, Senn (2014) en Lily (2016) in Berg aan de Maas.

In 2016 heb ik de HBO opleiding Pedagogiek afgerond. Ik heb
veel werkervaring op gedaan in verschillende settingen,
waaronder de jeugdzorg, gehandicaptenzorg, onderwijs,
kinderopvang en opvoedondersteuning.

Naast KiKids werk ik ook nog als ambulant begeleider binnen
Jens, een coöperatie van de jeugdhulp binnen Parkstad. Hierbij
richt ik me vooral op de opvoedondersteuning in gezinnen in
combinatie met videobegeleiding. Vanaf de start van de
coöperatie werk ik naast de ambulante begeleiding ook in een
peutergroep + van Jens.

Vanuit mijn enthousiasme en passie heb ik KiKids,
praktijk voor coaching & training, opgericht. Ik help hier kinderen en ouders om situaties aan te pakken die voor hen lastig zijn. Dit doe ik op een vrolijke en enthousiaste manier waarbij ik gebruik maak van concrete en praktische handvaten. Ik bied verschillende soorten weerbaarheidstrainingen en trajecten aan. Daarnaast zijn er voor ouders/verzorgers en professionals diverse workshops te volgen rondom emoties van kinderen, peuters en pubers.

Vanaf mijn eigen kindertijd speelt weerbaarheid een rol in mijn leven. Eerst bij mezelf als kind en nu bij mijn eigen kinderen. Ik was als kind niet zo weerbaar, liet veel dingen gebeuren, durfde geen 'nee' te zeggen, vond het moeilijk om een eigen mening te vormen, etc. Dit heeft voor best wat lastige situaties gezorgd als kind, maar ook als puber. Mijn ouders hebben hun stinkende best gedaan, maar wisten ook niet altijd wat ze in bepaalde situaties moesten doen. Dit is heel begrijpelijk en hier zullen meer ouders tegenaan lopen, ook ik nu als ouder.
Wat had ik het fijn gevonden als er een training was geweest waarin ik bepaalde vaardigheden beter had kunnen leren en oefenen, iemand die me praktische tips en handvatten had kunnen geven. Dit had ervoor gezorgd dat ik meer voor mezelf op had durven komen, mijn eigen mening meer had laten horen, ik me zekerder had gevoeld en meer had gedaan wat ik zelf graag wilde. Dit had me een nog gelukkiger kind gemaakt.

Als moeder van 2 kinderen met hooggevoeligheid en een sterke wil, die soms ook moeilijkheden ervaren rondom weerbaarheid, zelfvertrouwen en emoties, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in deze thema's en heb ik verschillende trainingen en workshops gevolgd. Ik ben zo enthousiast over de trainingen en workshops dat ik dit alle kinderen en ouders gun die moeilijkheden ervaren rondom deze thema's. Ik wist wat mij te doen stond, een eigen praktijk voor coaching & training waarbij ik zoveel mogelijk kinderen en hun ouders op een laagdrempelige manier zou kunnen helpen zodat ze erna weer zelfstandig en vol vertrouwen verder kunnen.

Neem gerust een kijkje op deze site voor meer informatie en voor het huidige aanbod. Bij vragen of onduidelijkheden kun je altijd contact opnemen via mail, telefoon of het contactformulier.

Liefs, Kiki