3-delige workshop SOS kinderen en emoties

Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag.

Deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur en is voor ouders of professionals die met kinderen werken. Tijdens deze bijeenkomsten ga ik dieper in op de lastigste basisemoties boosheid, angst en verdriet. Dit zijn alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag zorgen en voor machteloosheid in het opvoeden. We staan ook stil bij je eigen emoties want die zijn namelijk van grote invloed op het gedrag van jouw kind.

Tijdens deze workshop komt o.a. aan bod:

  • Wat kan ik doen als mijn/een kind boos, bang of verdrietig is?
  • Hoe kan ik het beste reageren in het moment van de emotie?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn/een kind op een gewenste manier zijn emotie uit?
  • Hoe ga ik om met woedeaanvallen?
  • Hoe leer ik mijn kind spannende situaties aangaan?
  • Hoe leer ik mijn kind omgaan met teleurstellingen?
  • Hoe geef ik ruimte aan emoties én grenzen aan gedrag?

Deze workshop geeft heldere informatie over emoties bij kinderen. Je krijgt praktische en concrete handvatten die je direct kunt inzetten en er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Dit geeft (h)erkenning en het gevoel dat je niet de enige bent die het weleens lastig vindt. De workshop is luchtig van opzet met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor!

Zo ga jij geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis (of aan het werk).

Praktische informatie:
Locatie: KiKids, praktijk voor coaching en training
Adres: Bandkeramiekersstraat 6
Datum: woensdag 18 September, woensdag 25 September en woensdag 2 Oktober
Tijd: 19.45 - 22.15, inloop vanaf 19.30
Investering: € 149,95 p.p.*

*Deze workshop is inclusief een exemplaar van 'De gids over emoties bij kids' van Susan van Asten.

Er is plaats voor 6 personen. Aanmelding is op volgorde van binnenkomst en vol=vol.

Aanmelden
Meld je aan voor deze 3-delige workshop SOS Kinderen en Emoties via dit formulier of stuur een mailtje naar info@praktijkkikids.nl.